Ja nå sitter jeg her på dag to av langoppholdet og skriver klokken 4 natt til lørdag. Etter å ha forpurret døgnrytmen fullstendig med uglelokk og natt-sjekk av nettgatene etter en ellers lang dag blir dette innlegget lovlig seint. Jeg har sovet en time av og på i noen timer nå, men fremdeles ingen fugl etter tussmørkets frembrudd. 17. april ga innen solen gikk ned hele åtte (8) fugl og totalen er nå 398. Sedvanlige arter for sesongen som tornirisk, svarttrost, gransangere, måltrost, jernspurv og rødstrupe fikk nye ringer. Lite fugl på havet, men heller ingen stor satsing der grunnet labre vindforhold. Ingen store endringer generelt siden gårsdagen. Tar nå en liten cowboystrekk for første morgenrunde. Jo forresten, en tidligere SFOS-mann med SNO-uniform var innom tidligere idag og slo av en prat over en kaffetår og kunne meddele at ærfuglbestanden tilsynelatende virker å være halvert siden ifjor på samme tid. Totalt 171 hannfugl ble observert rundt SF med tilstøtende skjær og holmer. Sørgelig, men nedgang mer en fluktuasjoner er vel trenden jevnt over i vår tidsalder. Man får håpe ærfuglene får et godt år videre og tar seg litt opp igjen til neste vår. Dagen ellers har vært fin og vi koser oss her på Store Færder i solskinnet. Men det hadde vært fint med litt gråvær også. God natt.

Petter