Totalt 16 møller er fanget og ringmerket de siste tre dagene. De fleste av disse er nok lokale hekkefugler og ungfugler fra årets produksjon. Nå har de ytterligere et par uker til å spise seg litt opp og til fullføring av sommerens fjærskifte før de trekker i sydøstlig retning gjennom Europa, Midtøsten og videre til Øst-Afrika.  

Hei,

I dag var det klokken 05:00 helt vindstille og ikke en sky på himmelen over ytre Oslofjord. Det ble en svært solrik og trykkende varm dag, med veldig lite fugl i vegetasjonen og i lufte. Kun 3 ringmerket frem til kl. 10 (1 svarttrost og 2 møller). Sperret nettene kl. 11, og utførte i stedet noen arbeidsoppgaver. Fikk greit liv i den “tunge“, motoriserte kantklipperen og fullførte arbeidet med å trimme gress og småbusker under nettplassene og i gangstiene. Ryddet fra Plassen til og med Svingen. Kurt har tatt det øvrige, så nå er hele standardrunden og en del øvrige nettplasser klare til årets høstsesong. En rask sjekk etter ryddingen endte med fjerning av to «skaubjønn/flott». Heldigvis går jeg fortsatt på antibiotika-kur for tidligere flottangrep på Færder i juni. Utrolig hvor raskt de kan bite seg fast. En avsluttende «færderdusj» var behagelig og nok nødvendig. Ryddet og vasket litt i hytta til Chris sin ankomst i morgen. Fant litt stålull også så nå skinner vaskekummer og ildfaste fat. Dro inn klokken 14.

Vennlig hilsen

Hans E.